Acesta este un blog sociabil ,unde putem sa ne expunem parerea si sa ne prezentam ...!aici putem desfasura si anumite evenimente ,activitati etc!
Alatura-te noua!by me[Izeea]

luni, 2 mai 2011

Cine spune adevarul si cn se lauda?

Te intalnesti cu trei prieteni care au fost impreuna la pescuit. Fiecare se lauda cu captura impresionanta de peste pescuit. Insa tu suspectezi ca e posibil ca totul sa nu fie decat povesti pescaresti. Asa ca ii rogi sa-ti spuna adevarul, sa nu se mai laude.
In acel moment, cei trei iti spun ca doar unul dintre ei a spus adevarul, dar nu-ti spun si cine.
Mihai spune ca Florin nu spune adevarul.
Florin spune ca Virgil nu spune adevarul.
Virgil spune ca Mihai si Florin nu spun adevarul.
Doar unul dintre ei a spus adevarul. Cine?
 • 1
 • 2
 • 3
 • Incorect
  Explicatie:Florin spune adevarul


  *

  Daca Mihai spune adevarul, inseamna ca Florin minte, deci inseamna ca Virgil spune si el adevarul si anume ca Mihai si Florin nu spun adevarul - imposibil. Mihai nu spune adevarul.

  Daca Florin spune adevarul, inseamna ca Virgil nu spune adevarul iar afirmatia lui, cum ca Mihai si Florin nu spun adevarul este falsa. Asta inseamna ca fie Mihai, fie Florin spun adevarul, fie amandoi. Daca Mihai spune adevarul, atunci inseamna ca Florin minte si cade tot rationamentul. Daca in schimb Mihai minte, inseamna ca Florin spune adevarul si se confirma ipoteza de la care am pornit. Deci e posibil ca Florin sa spuna adevarul. Trebuie sa mai verificam ultima ipoteza, sa vedem daca e posibil ca Virgil sa spuna adevarul.

  Daca Virgil spune adevarul, inseamna ca Mihai si Florin spun minciuni. Asta inseamna ca afirmatia lui Mihai nu e adevarata, cand spune ca Florin minte, deci Florin spune adevarul. Dar daca Florin spune adevarul, inseamna ca Virgil minte, se contrazice ipoteza de la care am pornit.

  Deci singura posibilitate ce ramane in picioare este ca Florin spune adevarul, ceilalti doi doar s-au laudat.


  Cum au raspuns ceilalti la aceasta intrebare: 3,774 raspunsuri
  raspunsul 120.6%
  raspunsul 225.3%
  raspunsul 354.1%
  din 9 Apr 2011 - pana in prezent

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu